Monday, March 13, 2017

Ke Cable Car Langkawi

Assalamua'laikum

Ada rezeki pergi bercuti ke Langkawi dengan kawan-kawan, memang best 😍 Lepas letak barang kat rest house, terus ke destinasi pertama iaitu tempat adanya cable car, Oriental Village 😁 sebenarnya nak pi petang, tapi risau kalau hujan. memacam ada dalam Oriental Village ni, SkyCab + SkyBridge + 3D Art Museum dll.

Otw nak pi sana, tersesat pula ke tempat navy 😂 tapi cantiklah markas navy tu 😍

Sampai kat cable car, fuhhh... ramai bebenor orang beratur. Mohon tabah wahai kaki ☺ Sebelum naik cable car, kena masuk dalam SkyDome dulu layan persembahan multimedia Roller Coaster

Kami turun setiap station demi nak amik gambaq 📷 Hujan turun renyai pon kami redah 😂
sebelum naik cable car, ada staf yang panggil ajak bergambar. terpulang kat korang la nak terima atau tak. hasilnya nanti macam kat tangan Kyna tu 👆

Flawless gilerrr muka 😱 Nak hasil gambar yang flawless? Gunalah camera Xperia Z 😉 


Gambar dalam cable car non hado, sebab laptop aku format aritu hantar kat kedai. Aku dah pesan suh backup semua benda dalam laptop tu 💻 Bila aku check, aduhhh... kosong! Kuciwa jiwa raga 😭 Gambar-gambar ni pun aku amik dari facebook Nuget. 

Semua info tentang Oriental Village ni, boleh rujuk kat sini 👉 http://www.panoramalangkawi.com

sewa avanza, tapi dapat wish 🚗

Singgah kejap di sini, tak tau apa nama tempat ni. Time ni hujan renyai tapi hasil gambar tetap santekkk 😍

Niat nak pi Makam Mahsuri, tapi kami sampai kat sana dah nak tutup. Ada masa lagi 10 minit, tapi macam tak sempat
Gambar kat luar pun jadilahhh asalkan hado






30 comments:

  1. Wah seronok jalan-jalan ya, menghabiskan masa terluangkan... best tu, sy pun tk pernah naik cable car...

    ReplyDelete
    Replies
    1. time ni tak silap cuti mid sem. tu yg nak berjalan cuti2 malaysia

      Delete
    2. Tak silap tu telaga horbour marina. Wajib singgah utk bergambar kalau ke cable car. Hehe

      Delete
    3. owhhh, cantik kan tempat tu kak

      Delete
  2. Alaaaa dulu pergi Langkawi tapi tak berkesempatan pun nak naik cable car ni. Bestnya bercuti dgn geng2 sekepala hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tak tau bila lagi dapat pi, tu yang gigih nak naik juga

      Delete
  3. Seronok kan dapat jalan2 dengan member. Rindu nak p Langkawi lagi tapi belum ada kesempatan :)

    ReplyDelete
  4. Alamak enjoy pulak tengok gamba2 ni. lagi2 latar belakang kapal kat belakang tu. sabo jelah ye gamba semua hilang. hihi. btw tengkiu share ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome. cantik sangat kawasan kapal2 tu, tu yg gigih bergambar di sana biarpun hujan rintik2

      Delete
  5. sis dh smpai tapi x naik. ramai sgt kena beratur pastu pulak gayattttt.... haha. sis kalau smpai sana pling best island hopping. syokk layan naik bot laju2 mandi kat pulau

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai x ramai, gigih juga berbaris sebab x tau bila lagi dapat p langkawi. island hopping entry lain plak sis

      Delete
  6. menarik.
    akak da gi few times. tapi naik atas gunung tu skali je dik oii.
    takut!!!
    tak terasa nak naik lg. i is gayat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak naik lagi cable car, tapi memandangkan harga makin mahal... macam cancel nak naik lagi

      Delete
  7. Paling last pigi langkawi 2009...
    Gara2 LIMA ...
    Hope ada peluang lg pigi langkawi..

    ReplyDelete
  8. wah bestnyee...kalau mrs anna xdpt naik benda alah tu gayat katanya...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gayat tak gayat, nak merasa juga naik cable car. hee

      Delete
  9. menarik.. hi jemput singgah tempat sya =)

    ReplyDelete
  10. Wahhh..nampak happening sgt!!! Smua nmpk enjoy tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. enjoy sesangat, biar hujan turun. yang penting kita enjoy!

      Delete
  11. Untunglah dapat turun setiap station.
    Mrs. A tak turun pun sebab hari dah malam. Pergi time cuti terlalu ramai umat manusia huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigih nak turun setiap station. kami pegi tu ramai juga manusia.

      Delete
  12. sm laa..ms g dulu lenguh beratur pnjg kt situ...

    syg nyer gmbr2 tu hlg begitu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah namanya tempat pelancongan kan 😄 ha ah, syg sangat 😭

      Delete
  13. Yang ni nasib baru pergi haritu trip degree. So, xjealous sangat. Bhahahaha... Ala tapi syok gila naik cable car! Teringin nk try yg glass boleh nampak semua ceruk tu. Hihik 👏

    ReplyDelete
  14. Best naik cable car nii.. Tapi kak husniey seramm 😂😂
    Sebab gayat.. Fuhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. naik lagi nanti kak husniey 😁 x pun pi muzium 3D

      Delete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb