Tuesday, April 4, 2017

BW- BlogWalking

Assalamua'laikum

Kelmarin, satu hari aku jenjalan ke blog korang yang bertuah 💃. Line tetiba laju yang teramat laju, rajinlah aku buka laptop. Kalau line 50-50, BW & update blog guna fon ja la. Kalau line seciput ja, memang x BW langsung 😒.


Style aku BW guna laptop, memula aku akan cari iklan di blog korang untuk klik 😉. Kalau ada 10 iklan, haaa 10 tu la aku akan klik. Lepas tu, baru aku baca entry korang. Dalam satu blog tu, paling kurang 1-2 entry aku baca & komen. Kalau yang sangat menarik minat aku, 5-6 entry aku baca & tinggalkan komen 😍. Untuk satu blog ja, aku ambik masa dalam 10-15 minit untuk BW 🕛

Beza komen aku kalau guna laptop & fon:

Laptop: :) - XD - :p - :D (kengkadang hanya ayat, takda emoji langsung)

Fon: 😍😉😏😂☺😘😁😄

Bezanya pada emoji 😜

Lagipun, kalau aku BW guna fon, jarang-jarang aku klik iklan di blog korang terutama iklan nuffnang sebab iklan nuffnang x keluar 😂. 

Lepas Asar semalam, ingat nak update blog tapi tetiba line lembap 😱. Eh eh, line ni... 😠 tutup laptop, buat keja lain

Lepas ni, nak sambung BW ke blog yang lain plak 😄


KLIK
1 2 3




Bye! 👋





54 comments:

  1. salam bw... sama la dgn Liez.. jarang dpt bukak laptop dekat rumah sebab anak-anak selalu nak jadi editor.. hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa'laikumussalam. jarang juga sy buka laptop. lebih suka guna fon sebab senang :)

      Delete
  2. Tunggu line clear baru lah dpt bw...
    Mcm mrs pip ni, tunggu anak2 tidur, baru dpt mengupdate entry...
    Huk huk, anak2 suka betul click2 button time mrs pip mengupdate...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy kena tunggu line clear dari kucing2. aduhhh, buka ja laptop ada la tu yg datang pi baring manja2 atas laptop :')

      Delete
  3. tq sebab landing blog aida.
    i like :)
    aida bw both, kat phone or komputer.
    both ok aje line tenet, nour. tapi time je takde kekadang.
    tapi kalu da start bw, memang byk la aida terjah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, selagi ada masa nak BW selagi tu la sy terjah XD

      Delete
    2. Betullah sangat tu NA...kalau line semput, kotak komen pun semput nak keluar. Tulah pasalnya jadi malaskan nak bw...

      Lebih kurang hakaklah....kalau bw paling sikit pun hakak komen 3 entri.

      Delete
    3. kengkadang x keluar kotak komen langsung. malas dah nak tunggu

      Delete
  4. Terima kasih sebab selalu jalan2 di blog kak ana. Siap tinggalkan komen dekat setiap entri pula tu. Kak ana sgt hargainya 😘😘😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 kak ana :D cuma sekarang ni macam jarang2 sy singgah di blog kak ana :'(

      Delete
  5. wah rajin nya...nti jln2 kt blog kite plak ye...tunggu ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah, kalau x sempat arini, insyaAllah esok lusa :D

      Delete
  6. Samalah kita.. Kalau pakai hp memang takleh nak klik iklan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, tapi ada juga iklan yg keluar tu boleh la klik :)

      Delete
  7. dah klik iklan!
    saya jarang bw kat phone, susah sebab screen kecik, nak menaip pun payah xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :D sy suka juga BW & update blog guna fon :D

      Delete
  8. fae kalo BW fae baca entri2 yang keluar kat blogger dashboard.. fae akan klik kalo menarik minat fae nak baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy jarang tngk di dashboard. sy balas kunjung yg ada komen d blog. pastu dr blog dorg, sy terjah blog lain :)

      Delete
  9. Ok anis memang susah nak bw on phone.. Google chrome problem so takleh komen if pakai fon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, sy sebab malas buka laptop, tu yg guna fon :)

      Delete
  10. Terima kasih Nour sebab selalu BW kat blog saya.... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama. terima kasih juga BW blog sy :D

      Delete
  11. Hehe sebab tu lah bulan nie awak nombor satu dalam top commentators blog elsa! Yay hakhakhak

    http://elsaalicious.blogspot.my/2017/04/top-commentators-blog-elsaalicious.html

    ReplyDelete
  12. ccl pun blogwalking pakai handphone je ... kalau ada masa terluang baru dapat on guna laptop

    ReplyDelete
    Replies
    1. kengkadang lagi senang guna fon kan CCL :)

      Delete
  13. Terima kasih sudi singgah blog dan komen kat blog Kak Sue.. hargai sangat..

    Kak Sue pun kalau line laju, rajin sikit nak bw lama-lama. Kalau line slow cuma balas kunjungan kawan-kawan blogger.. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama kak sue :D kalau line slow, memang sy langsung x BW kak XD

      Delete
  14. waa.. terima kasih sebab selalu jalan jalan kat blog akak.. hee~

    ReplyDelete
  15. rajinnye awak.. kalau e'in, 1 blog tu bace and komen 1 post je.. huhu..

    btw, thanks taw selalu datang blog e'in :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu kalau terlebih rajin E'in. kalau rajin yg biasa2, dalam 1-2 entry ja XD

      Delete
  16. Line kat rumah okay, cuma masa nak jalan2 tu agak terhad.

    ReplyDelete
  17. BEST dapat bw kan, kekangan masa sgt skg ni...nour urg sabah bah kan... jum join kumuniti sabahan blogger.. Unni add kamu kat bloglist sabahan yerr :P
    https://unnianje.blogspot.my/2017/03/pencarian-blogger-sabah-komuniti.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah, org sabah 😉 bah, nnt insyaAllah join komuniti tu r 😄

      Delete
  18. Terima kasih sudi berkunjung ke blog akak..sorry lambat balas komen.
    Selalunya akak BW guna HP..tapi kekadang line x ok...:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 kasih kak 😄 line memang selalu buat hal 😠

      Delete
  19. selama 4 tahun saya berbloggimg BW jarang saya tinggal..

    kadang-kadang saya tertinggal juga jika terlalu sibuk

    ReplyDelete
  20. Kalau saya kepuasan ber'blog tu memang pakai laptoplah. Nak BW pun semangat je rasa, kalau pakai phone kuis2 jari penat deh. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, kalau nak puas pakai laptop. tapi kalau nak senang boleh pakai fon :D

      Delete
  21. terima kasih dtg blog CR. sori baru sempat nak balas kunjungan. :)

    ReplyDelete
  22. Akak lagi suka guna desktop/laptop. Maklumlah spesies rabun dekat macam akak ni, memang tak payahlah berangan nak membaca guna smartphone. Berjam-jam tak habis baca walaupun line laju jerk. Hahaha!

    Akak suka juga blogwalking ke rumah kawan-kawan. Biasa memang lamalah 'bertangga' kat rumah kawan-kawan. Sesekali dapat kawan baru, singgahlah pulak kat 'rumah' kawan baru ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila free macam ni, bolehlah sy BW guna laptop. kalau x, guna fon ja la :)

      Delete
  23. samalah kita bab guna emoticon tu hahaha.
    kalau guna laptop memang smiley pakai simbol sahaja la.
    kalau guna phone baru ada emoticon. Tapi tak suka sangat blogwalking pakai phone sebab ada certain blogs yang tak keluar tempat nak komen. tak tahu macam mana boleh jadi macamtu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab tempat komen x pernah plak kalau guna fon. tapi iklan, jarang sangat nak keluar kalau guna fon

      Delete
  24. Saya prefer guna laptop. Kalau kat ofis mesti pakai PC ofis. Pagi2 dah blog walking dan pantau trafik. biasanya macam tu. hihihi.. Kalau rajin singgah lah kat 10 blog seiap hari. Kalau tengah sakit pala tetap BW jugak walau cuma 2 atau 3 blog. Jaga silaturrahmi lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy plak bergantung kepada line. line laju, banyaklah blog yg sy singgah :D

      Delete
  25. Siqah pun BW guna phone jugak! Sebenarnya lebih prefer laptop tapi malas nak on laptop. Kat ofis pula tak boleh nak BW sebab blogspot kena blocked T_T Betul Nour. Bagi emoji best kan! Hihi.

    Siqah BW bergantung kepada masa. Kalau free time banyak, banyaklah blog Siqah singgah 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, yang best guna fon ni sebab ada emoji XD

      Delete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb