Thursday, June 29, 2017

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamua'laikum

Selamat Hari Raya Aidilfitri uollsss 😘

Tahun ni raya di mana? Baju raya ada berapa? Kuih raya tu buat ke tunjuk? 😜 Gurau 😉

Aku macam biasa, beraya di rumah keluarga di Sabah. Selama aku hidup sampai 2017 ni, hanya sekali ja sambut raya di perantauan. Memang tak best 😂 Kah!

Masa tu, tahun 2012. Aku baru dua bulan di Kedah. Bincang dengan Nuget, kami sepakat tak balik raya sebab bajet tak mengizinkan. Kalau balik, confirm lah guna duit parents. Dah lah time memula sambung study tu dah banyak guna duit. PTPTN memang parents tak bagi izin pinjam 😂

Tahun lepas tu, demi nak raya dengan family, sanggup aku tuang kelas time puasa 😂 Yo lahhh, selalu buka sem time minggu kedua atau minggu ketiga puasa. Tiket flight bukannya murah nak balik raya lepas tu 😒

Raya tahun ni, kami pilih colour hijau bebas. Tak kisahlah hijau daun pisang ke, hijau lumut ke, yang penting  H I J A U!!!

R A Y A  P E R T A M A

R A Y A  K E D U A
Melawat nenek bongsu, satu-satunya adik beradik nenek lelaki sebelah my mom yang masih hidup

R A Y A  K E E M P A T


Baju raya aku dan Anum (adik pompuan) dijahit sendiri oleh my mom 😉 Tahun depan insyaAllah aku jahit baju raya sendiri 😁😁😁 Raya tahun ni, kami lebih kepada 'close house'. Lebih banyak pergi beraya, time malam ja la ada di rumah. Tu yang ramai beraya di rumah time malam 😂

Malas nak bebel panjang, k bye! 😘

18 comments:

  1. Meriahhh raya. 😊


    Selamat hari raya maaf zahir batin ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Aidilfitri CR 😘

      Delete
  2. selamat hari raya, maaf zahir batin :)

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya Dieb .. jgn lupa whatsapp kak pip tau ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Aidilfitri kak Pip 😘 Lupa saja sy msj whatsapp 😂

      Delete
  4. Salam Aidilfitri..
    Lawa hijau..
    Wah.. Bestlah, boleh jahit baju sendiri.. Jimat kos upah..

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya Nour.... Maaf Zahir Batin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Aidilfitri tuan 😄

      Delete
  6. Selamat hari raya buat Nour sekeluarga 😊

    ReplyDelete
  7. memang best kalau pandai menjahit, tak payah risau tempah lambat ke apa kan.selamat hari raya Nour dan family.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak 😁 2 hari sebelum raya, baru tak siap pun boleh rileks 😏

      Delete
  8. selamat hari raya nour, maaf zahir batin

    ReplyDelete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb