Monday, April 17, 2017

The Black Eyed Child

Assalamua'laikum

Anak matanya hitam πŸ‘€ Kisah 'The Black Eyed Child" tidak asing lagi dalam kalangan penggemar cerita horror πŸ‘» Adakah kisah ini satu realiti atau hanya sekadar cerita rekaan sahaja?

Bagi aku, kisah mata hitam ini sememangnya wujud. Bukan dalam kalangan kanak-kanak, tetapi salah seekor kucing yang kami pelihara 🐱.


Kami namakannya 'Si Mata' kerana kelainan pada matanya 🐱 Memang sejak kecil lagi matanya macam tu. Bawa check pi klinik, doc bagitau masalah selaput mata bla bla bla. Aku tak ingat dah penerangan doc tu 😜


Kerana kelainan yang dimilik Si Mata, dia selalu dibuli kucing lain di rumah ni. Kalau kucing jiran sebelah datang rumah, memang Si Mata ni lah jadi mangsa belasah 😠. Luka sana sini 😒


Si Mata kalau dari jarak jauh, dia tak nampak. Hanya guna deria hidu & dengar πŸ‘ƒπŸ‘‚ Selalu mengalah dengan kucing lain. Tapi dia pun ada had marah πŸ˜‚ Kalau dah tak dapat tahan marah, memang dikejarnya musuh sampai dapat 😏


Bila dah selalu bergusti πŸ‘Š, mulalah mengancit (kencing) sana-sini. Tabah ja la nak bersihkan rumah tu 🏠 Tapi sekarang, jarang-jarang dah bergusti. Nasib baikkk... tak lah penat nak bersihkan bekas dia mengancit tu 😷


Si Mata sekarang ni sudah join golongan pipi pau πŸ˜‚ Lemak naik pi peyut & pipi 😍 Si Mata ni, kalau kau panggil dengan nama lain dia tak menyahut. Kena lagau (panggil) "Mataaa" dengan versi tersendiri baru dia akan bagi reaksi dan membalas dengan "mengiau". Yolah mengiau. Kalau tetiba dia menyahut "apa?" memang tobat aku nak pelihara kucing πŸ˜‚

50 comments:

  1. kalau kucing dgn mata camni dia jadi camne efek penglihatan dia ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penglihatan dia tak jelas kak 😒 Kena perhati betul2

      Delete
  2. ingat entry cite seram tadi..hehe. Comelnya Mata. Sis tak pernah jumpa kucing black eye macam ni. Rare

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja permulaan tu kengkonon nak buat seram πŸ˜‚

      Delete
  3. Kucing saya mata hijau2 nak ke coklat macamtu kot. tak pastilaa pernah ke tak jumpa kucing mata hitam.

    Eeee, pembulilaa kucen lain tu. Cian Si Mata kena buli. Nasib baik, Si Mata gangster jugak kadang2 pi bergusti. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pembuli gila-gila kucing lain tu πŸ˜‚ Sekali Si Mata membalas, terus tobat seminggu dua. Pastu, dorang buli lagi

      Delete
  4. soo cute la your cat. kita tkot kucing tp kadang2 ada jg rasa nak bela kucing.

    ReplyDelete
  5. comelnye nak kena ada panggil dengan versi tersendiri. tp mata tu walaupun mcm tu tetap cantik. πŸ˜‰

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap kucing di rumah macam tu kak Ana 😊 Mata tu padan dengan mimik muka Si Mata πŸ˜‰

      Delete
  6. uniknya mata kucing ni. 1st tengok kucing mata hitam penuh macamni, nampak lebih comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, kalau dia tengok orang comel ja. Pandai buat mimik muka kesian kalau time makan πŸ˜‚

      Delete
  7. Tak pernah jumpa kucing yg mpy mata mcm ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. πŸ˜„πŸ±πŸ±πŸ±πŸ˜„

      Delete
  8. alaalaa.... comelnya nama dia simata. kucing unik :D tapi kin geram kan kalo tgk kucing dibuli olh kucing lain.. cian si mata. kucing saya pun mcm tu, selalu dibawa bergaduh dari kucing luar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kengkadang terpaksa disiram supaya dorang stop bergaduh bergusti πŸ˜‚πŸ‘Š

      Delete
  9. TAK PNH JMPA KUCING MATA MCM NI.. SLLU MATA BIRU JAK

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang mata biru di rumah ni tinggal sekor 😒 Yang lain mati

      Delete
  10. peliharaan WP ada juga yang bermata hitam.
    Ayam selasih.

    ReplyDelete
  11. Alolololooo comelnyaaaa! Mata mana mataaa..? Hehehe kirim salam peluk cium k! 😘

    ReplyDelete
  12. hee~ comel !!! tak kisah la mata awak tu sakit ke ape ke, janji awak comel dan bersih.. tapi kena jaga betul2 ni.. takut jadik mangsa buli kucing lain.. gomol kan dia sikit untuk kakak ye.. hahahaha~ gewam !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah jadi mangsa buli dah Si Mata ni kak πŸ˜‚ Dah gomol2 peluk2 Si mata tadi, ngamuk dia

      Delete
  13. yg nie jenis mata kuyu..ekeke even ada msalah penglihatan. Renungan mata yang mengancam ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tengok mata dia betul2, macam bersinar gittew πŸ±πŸ‘€

      Delete
  14. Comelnya.. tak pernah lagi jumpa macam Si Mata nie.. nie first time tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang real lagi comel kak dari dalam gambar πŸ˜„

      Delete
  15. Comellll but kaler bulu dia sama macam one of my cat kat seremban.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak kucing bulu macam Si Mata ni πŸ˜„ Tapi kalau diperhati betul2, ada kelainan πŸ˜‰

      Delete
  16. Hallamak seram pulak tgk gamboo yg atas sekali tu.. terkejut mak nakk td.. ekekeke

    ReplyDelete
  17. Bukan setakat matanya yang hitam...bentuk mata dia pun unik
    Comei

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi keunikan tu buat dia dibuli πŸ˜‚

      Delete
  18. maksud nya dia mcm ada masalah mata lah ek? dah kalau dia tak berapa Nampak jelas. tapi bulu dia cantik

    ReplyDelete
  19. Kesiannya dia selalu kena buli. Dah la comel hmmmm. Bulu dia cantikk 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulu biasa ja, corak yang cantik πŸ˜‰

      Delete
  20. Haha..tergelak baca ayat awk, tetiba si mata menyahut APA...kalau saya, mmg larikkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan πŸ˜‚ terus trauma nak bela kucing kalau dia menyahut macam tu

      Delete
  21. Hampir aja gak lanjut baca. Kirain cerita horror tadi. pas liat gambar kucing, jadi penasaran dan lanjut baca. hihhihi.. Gak pernah jumpa sama kucing mata hitam gitu.. Cutenya si mata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja letak gambar mata hantu tu, kengkonon cerita horror 😏

      Delete

 
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Nour Adieb